Mercedes Sprinter Holland mentőautó 1/48

Nem jellemző a Bburago-ra hogy a belpiacos modelleket később más országban is forgalmazza, kivétel az olasz rendőrség és csendőrség járművei. De a most tárgyalt holland Mercedes Sprinter mentőautó nem is számít annak, mivel az egyedi belpiacos doboz helyett a standard Emergency dobozt kapta meg. Vagyis ez a Bburago katalógusban is megtalálható 1/50 Emergency széria egyik darabja, csak ezek nálunk ritkán kerülnek forgalomba. Apropó, az autó alján az 1/48 méretjelölés található, de ez gyakran előfordul a Bburago modellek esetében. Biztos nem akartak nagyobb dobozt gyártani, így az autó lett kisebb. 😀

Egyébként nem vitte túlzásba a kidolgozást a kínai gyártó, de ennél az árkategóriánál talán belefér. A dobozban látva először azt hittem ez még az első szériás régi kockásabb Sprinter, de kivéve azért látszik hogy valószínűleg a Mercedes-Benz Sprinter II volt a modell ami alapján készült. Erre utal a motorháztetőn osztott rács, és a hátsó szárnyajtók egyértelműen modernebb áramvonalai is. Valamennyi Sprinterhez hasonlóan ez is megtalálható az OMSZ flottájában, így kis átalakítással simán megcsinálható a magyar verzió, bár jó lenne ha később a Bburago is kiadná a Volkswagen Crafter mellett ezt is.

Létezik az autó a valóságban a Holland mentőszolgálatnál is, ugyanezzel a dizájnnal. Még két ilyen böszme nagy fényhíddal is szerelték őket, bár náluk már ekkor is jellemzőbb volt a lapos LED fényhíd alkalmazása. Nagyon hülyén néz ki egyébként a Bburago modellen a két nagy kék tégla, ezzel kezdhetett volna valamit a gyártó.